Nieuws

Dag van de leraar

05 oktober 2020 - De UNESCO heeft 5 oktober uitgeroepen tot “World Teachers Day”. Het doel van deze dag is om stil te staan bij het belang van onderwijs en waardering te tonen voor leerkrachten. Leerkrachten geven les aan de wereldburger van de toekomst en vervullen daarmee een belangrijke rol.
Ons bestuur heeft daarom voor het hele team een lekkere attentie verzorgd. Hans Ploeg staat op deze dag in een speciale flyer ook even stil bij het belang van u als ouders. Deze flyer wordt met deze nieuwsbrief meegestuurd.
Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

28 september 2020 - Wij hebben afgelopen woensdag de kinderboekenweek geopend met een bijzondere fototentoonstelling! Alle kinderen mochten op de foto met hun favoriete kinderboek.Alle foto’s zijn in de gangen te bewonderen, met als echte eyecatcher de prachtige boom in de hal bij de hoofdingang. Foto’s hiervan kunt u zien op onze website www.de-ark.nl.
In de vorige nieuwsbrief schreven wij over de actie van boekhandel Bruna. Als u nog aankoopbonnetjes hebt van kinderboeken, lever die dan op school in. Hoe meer bonnetjes wij hebben, hoe meer leuke boeken wij kunnen aanschaffen voor ons documentatiecentrum!
Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Kinderraadverkiezing

15 september 2020 - Zoals u weet was het dinsdag 15 september Prinsjesdag. Dit is ook traditiegetrouw de dag waarop wij bij ons op school de kinderraad-verkiezingen houden. De groepen 5 t/m 8 kiezen uit hun eigen klas een meisje en een jongen, die dit jaar hun klas gaan vertegenwoordigen in de kinderraad. Deze kinderraad komt eenmaal per maand, een half uur onder schooltijd bij elkaar. Tijdens deze kinderraad-vergaderingen worden allerlei schoolzaken besproken, die de kinderen en de school belangrijk vinden. Deze schoolaangelegenheden worden teruggekoppeld naar het team en/of de directie. Ook is er in de kinderraad aandacht voor langdurig zieke kinderen of leerkrachten en verzorgen we de contacten met onze adoptiekinderen. Alle kinderen kunnen hun stem via deze vertegenwoordigers laten horen. Wij vinden het als school belangrijk om naar onze leerlingen te luisteren en er samen voor te zorgen dat we een fijne, gezellige en veilige school zijn. 

Dan nu de uitslag van de nieuwe kinderraad:
groep 5A: Ixchel Deekman en Lasse Brants

groep 5B: Estherla Yeboako en Sam Sasbrink

groep 6A: Rim Belfqih en Oshoke Ikhimokpa

groep 6B: Mackenzie Liefhebber en Lucas van Eer

groep 7A: Mayra Angel Gonzalez en Ko Kraakman

groep 7B: Tracey Everts en Noah Stravers

groep 8A: Fleur Bol en Carlos Fasting
groep 8B: Amana Zeamari en Nickolas Brigitha
Alle winnaars van harte gefeliciteerd!