Groep 8

Welkom bij groep 8.

Leerkrachten:
8A juf Mirjam

8B juf Joan en juf Imre

Lesactiviteiten:
In groep 8 besteden we natuurlijk veel tijd aan het voorbereiden van de leerlingen op de overgang naar het voortgezet onderwijs. We proberen de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van leerlingen te vergroten. Dit doen we o.a. door de leerlingen te begeleiden in het leren plannen, door ze steeds meer te laten wennen aan huiswerk en het bijhouden van een agenda.

Natuurlijk vinden we het ook heel belangrijk dat het voor de leerlingen een heel leuk laatste basisschooljaar is. Daarom ondernemen we in groep 8 veel extra activiteiten. Er wordt aan het eind van het jaar een musical opgevoerd, we gaan 3 dagen op kamp en er zijn nog verschillende culturele uitstapjes.

Extra activiteiten voor de groepen 8:
oktober/november: Gemeenteproject
januari/februari: bezoek Rechtbank
17 oktober: minivolleybaltoernooi
december: vuurwerkvoorlichting
13 februari: zaalvoetbaltoernooi
bezoek OBA
maart: Rembrandthuis
april: dode hoek
8 t/m 10 mei: kamp naar Texel
juni: Den Haag
7 juni: zwemtoernooi
2 juli: afscheidsavond 8B

4 juli: afscheidsavond 8A
9 juli: gourmetten

Algemene activiteiten: Zie jaarkalender

BERICHTEN

29 nov 2018 - Spreekbeurten en boekbesprekingen
In groep 8 zijn we tot de kerstvakantie druk met alle spreekbeurten en boekbesprekingen. Naast het feit dat de leerlingen ontzettend veel leren van de presentaties zelf leert degene die de presentatie geeft ook veel. Niet alleen door zich te verdiepen in het onderwerp, maar juist om jezelf te presenteren, voor een groep te spreken, keuzes te onderbouwen, onvoorbereide vragen te beantwoorden en je klas te kunnen boeien voor tien minuten.

De boekbesprekingen hebben daarnaast ook nog als doel om de klas te inspireren om een bepaald boek te gaan lezen of juist niet. 
Na afloop van deze presentaties mogen de leerlingen hun mening laten horen en 3 tips en tops te kennen geven. Meestal komt dit goed overeen met hoe de leraar de presentatie heeft ervaren en komt er een eenduidig resultaat uit.